Γιατί να αναθέσεις τη δημιουργία της ψηφιακής παρουσίας σου σε εταιρεία ανάπτυξης ιστοσελίδων;

Με το ίντερνετ να είναι το πρώτο σημείο αναφοράς στην αναζήτηση υπηρεσιών και προϊόντων, είναι πολύ σημαντικό όλες οι εταιρείες να έχουν διαδικτυακή παρουσία πια. Η ανάπτυξη ιστοτόπων μπορεί να είναι μια σημαντική επένδυση, κυρίως όταν πραγματοποιείται από μια εταιρεία και όχι από έναν επαγγελματία προγραμματιστή ή αv προσπαθείτε να το κάνετε μόνοι σας.

Ποια είναι όμως τα προτερήματα του να αναλάβει μια εταιρεία ψηφιακών υπηρεσιών την ανάπτυξη της εταιρικής σου ιστοσελίδας;

 

1. Χρόνοι παράδοσης

Η εταιρείες αποτελούνται από ομάδες ανθρώπων, κάτι το οποίο δίνει πλεονέκτημα στη διαχείριση των projects και στους χρόνους παράδοσης σε σχέση με το να κατασκευάσει μια ιστοσελίδα ένα μόνο άτομο. Επίσης η ανάθεση γίνεται επίσημα, με κάποια σύμβαση που περιγραφεί τους χρόνους ανάπτυξης μιας ιστοσελίδας. Πολλές φορές με κάποιον προγραμματιστή που θα αναλάβει ένα site σαν side project παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα η ζημιά να είναι σημαντικότερη του χρηματικού κόστους.

 

2. Μια επιτυχημένη ιστοσελίδα δεν είναι μόνο κώδικας

Οι ιστοσελίδες δημιουργούνται μέσα από ένα σύνολο υπηρεσιών τις οποίες δεν μπορεί να της παρέχει μόνο ένας ‘freelancer’ προγραμματιστής. Η ανάπτυξη ενός site χρειάζεται γραφιστικό σχεδιασμό, προγραμματισμό καθώς και επιμέλεια κειμένων. Οι εταιρείες ψηφιακών υπηρεσιών έχουν γραφίστες, προγραμματιστές και διαφημιστές που προσεγγίζουν έναν ιστότοπο ολιστικά, κάτι που ένα μόνο άτομο δεν μπορεί να το προσφέρει. Συνήθως, οι εταιρικοί ιστότοποι που δημιουργούνται μόνο από έναν προγραμματιστή δεν έχουν αισθητική ή, στην περίπτωση χρήσης έτοιμων θεμάτων, χωρίς καμία προσαρμογή του σχεδιασμού τους, το αποτέλεσμα είναι ότι ο ιστότοπός σας θα φαίνεται και θα αισθάνεται το ίδιο με κάποιον άλλο που χρησιμοποιεί το δικό σας θέμα.

 

3. Εξυπηρέτηση μετά την παράδοση

Ένα site μετά την παράδοση χρειάζεται συντήρηση και υποστήριξη. Μια εταιρεία θα είναι εκεί και ξέρεις που θα τους βρεις στην πάροδο του χρόνου. Με τους μη επαγγελματίες, οι πιθανότητες να μην είναι διαθέσιμοι όταν τους χρειάζεστε είναι υψηλότερες.

 

4. Ολοκληρωμένη ψηφιακή στρατηγική

Μια εταιρεία ψηφιακών υπηρεσιών μπορεί να παρέχει μια ολοκληρωμένη ψηφιακή στρατηγική, οι οποίες είναι συμπληρωματικές και αλληλένδετες με την εταιρική ιστοσελίδα, με αποτέλεσμα η απόσβεση του κόστους ανάπτυξης να είναι άμεση, κάτι το οποίο με ένα freelancer προγραμματιστή να μην μπορεί να επιτευχθεί.

 

5. Συμβάλλει στην αξιοπιστία της εταιρεία σου

Ένα ολοκληρωμένο και σωστά λειτουργικό site είναι η ‘ψηφιακή βιτρίνα’ μιας εταιρείας. Για κάποιον που δεν γνωρίζει για την εταιρεία σου και θα προσπαθήσει να μάθει γι’ αυτήν μέσα από την εταιρική της ιστοσελίδας, τι εικόνα θα σχηματίσει αν το site είναι ελαττωματικό ή απαρχαιωμένο; Μια εταιρεία που έχει επενδύσει στην ψηφιακή της παρουσία μόνο αξιοπιστία μπορεί να δείξει και τη σημασία που δίνει μέχρι και στην τελευταία λεπτομέρεια.

 

6. Η ευκολία του CMS: Αρκεί για να φτιάξεις μόνος ένα εταιρικό site;

Τα content management systems (CMS), όπως το WordPress, έχουν κάνει την ανάπτυξη ιστοσελίδων προσιτές και σε εκείνους που δεν κατέχουν προχωρημένες τεχνικές γνώσεις. Όμως ένα site δεν είναι μόνο κείμενο και φωτογραφίες. Χρειάζεται κάποιον να σου κάνει διαχείριση του server, optimization του site ώστε να φορτώνει τις σελίδες γρήγορα και αποδοτικά, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας, ειδικά στην περίπτωση των e-shop, καθώς και να γνωρίζει να ρυθμίσει τα plugin. Για να κάνεις την διαφορά, σίγουρα θα χρειαστείς και κάποιον να σου φτιάξει το design κάτι το οποίο μπορεί να επιτευχθεί μόνο σε συνδυασμό με προγραμματιστή και γραφίστα. Ένα site-κονσέρβα μόνο ερασιτεχνισμό μπορεί να δείξει και κατ’ επέκταση να βλάψει την εικόνα της εταιρείας σου.

 

Προσέλαβε σήμερα μια επαγγελματική εταιρεία ανάπτυξης ιστοσελίδων

Αυτά είναι μερικά από τα οφέλη που μπορείς να έχεις με την πρόσληψη μιας επαγγελματικής εταιρείας σχεδιασμού ιστοσελίδων. Η λίστα θα μπορούσε να συνεχιστεί. Πράγματα όπως η αξιοπιστία, η καθαρή, επαγγελματική εμφάνιση και η ταχύτητα του ιστότοπου είναι μερικοί από τους λόγους που πρέπει να προσλάβετε μια επαγγελματική εταιρεία για να αναπτύξετε τον ιστότοπό της επιχείρησής σας. Εάν αναζητάτε εταιρεία για την κατασκευή του ιστότοπού σας, επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας παρέχουμε τη βοήθεια που χρειάζεστε!

Μοιράσου τις σκέψεις σου