Τα καλύτερα AI tools για το web developement

Τα καλύτερα AI ToolsΤο Web Development είναι ένας από τους τομείς της τεχνολογίας που εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς. Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης, στον τομέα αυτό, έχει ανοίξει νέους ορίζοντες στη διαδικτυακή ανάπτυξη. Με την ανάπτυξη εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, οι web developers (καθώς και άλλες ειδικότητες) μπορούν να αυτοματοποιήσουν διάφορες διαδικασίες και να βελτιστοποιήσουν την εργασία τους.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τα καλύτερα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιούνται στο Web Development. Από εργαλεία που βοηθούν στην ανάλυση των δεδομένων μέχρι τα εργαλεία που βοηθούν στην αυτοματοποίηση των διαδικασιών, αυτά τα εργαλεία μπορούν να κάνουν τη ζωή των developers πιο εύκολη και την ανάπτυξη εφαρμογών πιο αποτελεσματική. Αν είστε web developer ή ενδιαφέρεστε για την ανάπτυξη εφαρμογών, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς.

Khroma

To Khorma είναι ένα χρωματικό εργαλείο, βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη (AI), δίνοντας τη δυνατότητα στο χρήστη να επιλέξει ανάμεσα σε 50 διαφορετικά χρώματα. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μια βασική απόχρωση και το Khroma.co θα προτείνει αυτόματα σχετικά χρώματα που ταιριάζουν και συνδυάζονται καλά με την απόχρωση αυτή. Επίσης, οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν τις δικές τους αγαπημένες αποχρώσεις και να δημιουργήσουν τους δικούς τους χρωματικούς συνδυασμούς. Φυσικά μπορούν να αξιοποιηθούν στην καθημερινότητά, όπως σε κείμενα, αφίσες, εικόνες, παρουσιάσεις και ιστοσελίδες. Το Khroma.co χρησιμοποιείται κυρίως από επαγγελματίες σχεδιαστές και δημιουργούς περιεχομένου για να βρουν εύκολα και γρήγορα χρωματικούς συνδυασμούς για τις δικές τους δημιουργίες.

Με αυτό τον τρόπο, έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε τη δική σας βιβλιοθήκη χρωμάτων. Η χρήση του προγράμματος είναι χωρίς χρέωση και η λειτουργία του δεν απαιτεί προηγούμενες γνώσεις.

Uizard

Έχετε φανταστεί να δημιουργείτε ένα website, απλά ζωγραφίζοντάς το; Τώρα μπορεί να γίνει πραγματικότητα! Το Uizard θεωρείται το “cool” εργαλείο των web developers, καθώς μετατρέπει πρωτότυπα, χειρόγραφα σκίτσα σε ιστοσελίδες.

Οι σχεδιαστές πλέον μπορούν να δημιουργήσουν έναν ιστότοπο με ελκυστική εμφάνιση και λειτουργικότητα, ενώ δεν χρειάζονται προηγούμενες γνώσεις σχεδιασμού ή εμπειρία. Έτσι, οι πελάτες σας μπορούν εύκολα να μετατρέψουν τις ιδέες που σχεδιάστηκαν στο χαρτί, σε ψηφιακή μορφή.

Μέσω της πλατφόρμας μπορείτε να βρείτε και προτεινόμενα σχέδια. Ο βοηθός τεχνητής νοημοσύνης το μετατρέπει αυτόματα, δίνοντας ένα μοναδικό στιλ σχεδίασης UX και μία σταθερή βάση, την οποία μπορείτε αργότερα να επεξεργαστείτε. Επιπλέον, το Uizard μπορεί να φτιάξει και εφαρμογές, ιδανικές για κινητές συσκευές. Αποτελεί το “must-have” εργαλείο για σχεδιαστές προϊόντων και για προγραμματιστές.
H χρήση του είναι δωρεάν, ενώ με την εγγραφή σας, αποκτάτε πρόσβαση στην πλατφόρμα και σε πολλά πρότυπα ιστοσελίδων και εφαρμογών UX/UI.

Fronty

To Fronty αποτελεί μία ειδική εφαρμογή, όπου μέσω της τεχνητής νοημοσύνης (AI) μετατρέπει εικόνες σε HTML και CSS μορφή. Με αυτό το εργαλείο, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο, ανεβάζοντας φωτογραφίες στις διαστάσεις που επιθυμείτε. Τότε το Fronty θα παράγει απευθείας τον κώδικα διεπαφής (HTML/CSS) μετά τη φόρτωση του σχεδίου σας.

Επιπλέον μπορείτε να αλλάξετε γρήγορα και άμεσα το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας, χρησιμοποιώντας τον επεξεργαστή UI. Αποτελεί μία εφαρμογή που παρέχεται δωρεάν, ενώ και τα “premium πακέτα” είναι αρκετά οικονομικά.
Το Fronty αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τους web developers που θέλουν να δημιουργήσουν γρήγορα και εύκολα μια ιστοσελίδα με χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.

ChatGPT

Είναι ένα αυτοματοποιημένο chatbot, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να παράγει λέξεις, επιτρέποντας στο χρήστη να κάνει γραπτές ερωτήσεις. Στην ουσία πρόκειται για μία συνομιλία μεταξύ χρήστη και εφαρμογής. Μπορείτε να ρωτήσετε οτιδήποτε θελήσετε και το chatbot θα σας απαντήσει αναλυτικά μέσα σε δευτερόλεπτα.

Για παράδειγμα, ζητήστε του να σας γράψει ένα θεματικό blog/ άρθρο και θα το κάνει. Θέλετε να κάνετε αυτό το άρθρο πιο λακωνικό ή να το επεκτείνετε; Κανένα πρόβλημα, γιατί η εφαρμογή θα τροποποιήσει και θα αλλάξει το θέμα, με βάση το αντίγραφο άρθρο που θα έχετε εισάγει.

Αποτελεί πολύτιμο εργαλείο, ενώ δίνει την ευκαιρία στους προγραμματιστές και σχεδιαστές να εξοικονομήσουν χρόνο σε εργασίες κατασκευής website και περιεχομένου. Η χρήση του είναι και δωρεάν, καθώς η εφαρμογή βρίσκεται ακόμα σε περίοδο ανάπτυξης, ενώ για πιο προχωρημένες λειτουργίες απαιτείται μηνιαία συνδρομή.

Copilot by GitHub

Η εφαρμογή αυτή είναι ίσως και η πιο γνωστή διαδικτυακή φιλοξενία υπηρεσιών για ανάπτυξη λογισμικού και έλεγχο εκδόσεων GIT. Φυσικά κάθε προγραμματιστής τη γνωρίζει, αφού δεν έχει θεωρηθεί αδίκως ως από τους “πρώτους διάδοχους” τεχνητής νοημοσύνης στην ανάπτυξη ιστού.

Το Copilot μετατρέπει – σε πραγματικό χρόνο – κείμενα και εντολές της φυσικής γλώσσας σε μορφές κώδικα Μέσω του εργαλείου, οι προγραμματιστές δέχονται κωδικοποιημένες προτάσεις, ιδανικές για τις περισσότερες γλώσσες προγραμματισμού (π.χ Pyhton, Java, Typescript κ.α). Έπειτα, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να τις επεξεργαστούν χειροκίνητα.

To πρόγραμμα παρέχεται με συνδρομή, ενώ δίνεται και η δυνατότητα δωρεάν δοκιμής για 30 ημέρες χρήσης.

Designs AI

Για άτομα που δεν έχουν κάποια γραφιστική και τεχνική εξειδίκευση, το Designs AI είναι η ιδανική λύση. Κατασκευασμένο με τεχνητή νοημοσύνη, έχει την ικανότητα να δημιουργεί λογότυπα, βίντεο, banners και mockups μέσα σε 2 λεπτά!

Αποτελεί ένα εύκολο εργαλείο προς όλους τους χρήστες, εξοικονομώντας χρόνο και κόστος. Μέσω της εφαρμογής, μπορείτε να δημιουργήσετε παρουσιάσεις ακόμα και ομιλίες. Επιπλέον, σας επιτρέπει να τροποποιήσετε και επεξεργαστείτε διαστάσεις αρχείων, μόνο με ένα κλικ.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο γραφικό λογισμικό, κατέχοντας τον τίτλο «Δημιουργική Σουίτα», επειδή περιλαμβάνει βιβλιοθήκη από έτοιμα templates και εικονίδια για τη δημιουργία λογότυπων, κειμένων, ομιλιών, βίντεο και περιεχομένου για τα social media.

Συνοψίζοντας

Όπως αντιλαμβάνεστε και από τα παραπάνω, πλέον αρκετές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να βρίσκουν λύσεις που βοηθούν τους προγραμματιστές και τους σχεδιαστές τους. Αυτές οι νέες τεχνολογίες διευκολύνουν τους επαγγελματίες να κάνουν τη δουλειά τους και επιταχύνουν διαδικασίες, όπως εκείνες που σχετίζονται με την παραγωγή ψηφιακών προϊόντων.

Έχει ήδη αποδειχθεί πως η τεχνητή νοημοσύνη και τα μοντέλα μηχανικής εκμάθησής της μπορούν να εμπνεύσουν έναν νέο τρόπο εργασίας στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη ιστοσελίδων και εφαρμογών, ακόμα κι αν ορισμένα από αυτά τα εργαλεία είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο και χρειάζονται βελτίωση.

Μοιράσου τις σκέψεις σου