fbpx

Όλοι οι λόγοι γιατί να επιλέξεις το WordPress για την δημιουργία της ιστοσελίδας σου

wordpress website

Όλοι οι λόγοι γιατί να επιλέξεις το WordPress για την δημιουργία της ιστοσελίδας σου.


Μερικές από τις ερωτήσεις που συναντάμε συχνά σχετικά με το
WordPress είναι οι εξής:

“Γιατί να επιλέξω το WordPress έναντι κάποιας άλλης πλατφόρμας; ”
“Δεν είναι αρκετά αποδοτικό το παλιό μου website;”
“Γιατί πρέπει να αλλάξω σε WordPress από άλλη πλατφόρμα;”

Εάν σας απασχολούν οι συγκεκριμένες ερωτήσεις, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος.

Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε 7 σημαντικούς λόγους για τους οποίους αξίζει να χρησιμοποιήσετε το WordPress.

*Extra Info*: Όλοι οι διαφορετικοί τύποι ιστοσελίδας που μπορείτε να δημιουργήσετε με το WordPress

 

Η Eξέλιξη του WordPress

Ενώ το WordPress ξεκίνησε ως εργαλείο blogging, έχει εξελιχθεί όλα αυτά τα χρόνια σε ένα ισχυρό πρόγραμμα δημιουργίας website και ένα αποδοτικό σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS). Το σημαντικότερο όφελος του WordPress είναι ότι είναι εύκολο στη χρήση και αρκετά ευέλικτο ώστε να δημιουργεί διαφορετικούς τύπους ιστότοπων. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο το WordPress έχει αυξηθεί τόσο πολύ στη δημοτικότητα. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, το WordPress τροφοδοτεί το 32,3% όλων των ιστότοπων στο Διαδίκτυο. Λόγω των ισχυρών χαρακτηριστικών του, πολλά από τα κορυφαία brands βασίζονται στο WordPress για την δημιουργία των websites τους, όπως το περιοδικό Time, το Facebook, το The New Yorker, η Sony, η Disney, το Target, οι New York Times και άλλα. Ας ρίξουμε μια ματιά στο γιατί πρέπει είναι χρήσιμο να βασιστείτε στο WordPress για να δημιουργήσετε τον δικό σας website.

>> Τώρα ας εμβαθύνουμε λιγάκι στο γιατί να εμπιστευθεί κάποιος το WordPress ώστε να χτίσει εκεί την ιστοσελίδα του…

 

1. Εύκολη τροποποίηση

Το WordPress αποτελεί την ευκολότερη λύση επειδή υπάρχουν χιλιάδες δωρεάν πρότυπα ιστότοπων (θέματα) από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε. Υπάρχει ένα τέλειο θέμα WordPress για σχεδόν κάθε είδους ιστότοπο (είτε πρόκειται για blog, για επιχειρηματικό ιστότοπο ή για διαδικτυακό κατάστημα). Τα θέματα WordPress είναι εύκολο να προσαρμοστούν, επειδή πολλά από αυτά έρχονται με το δικό τους πλαίσιο επιλογών που σας επιτρέπει να αλλάξετε χρώματα, να ανεβάσετε το λογότυπο και να αλλάξετε το background ώστε να το προσαρμόσετε πραγματικά στις ανάγκες σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε προσαρμοσμένη λειτουργικότητα στον ιστότοπό σας WordPress χρησιμοποιώντας features.

>> Τα plugins στο WordPress είναι σαν εφαρμογές για τον ιστότοπό σας, τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε προηγμένες λειτουργίες, όπως αναλυτικά στοιχεία, φόρμες επικοινωνίας – συμμετοχής και άλλα.

 

2. Το WordPress είναι φιλικό ως προς το SEO

Το WordPress γράφεται χρησιμοποιώντας κώδικα υψηλής ποιότητας με αποτέλεσα αυτό ακριβώς είναι που η Google και άλλες μηχανές αναζήτησης “αγαπούν” στο WordPress. Σχετικά με τον σχεδιασμό του, το WordPress είναι επίσης πολύ φιλικό ως προς το SEO. Ακόμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε WordPress plugins για να βελτιστοποιήσετε περαιτέρω τον ιστότοπό σας.

 

3. Ευκολία διαχείρισης

Το WordPress διαθέτει ένα ενσωματωμένο σύστημα διαχείρισης ενημερώσεων. Αυτό σας επιτρέπει να ενημερώσετε τις προσθήκες και τα θέματα σας μέσα από τον πίνακα ελέγχου του WordPress. Ακόμα, ειδοποιεί άμεσα όταν υπάρχει διαθέσιμη μια νέα έκδοση του WordPress, οπότε η ενημέρωση του ιστοτόπου γίνεται εύκολα και έγκαιρα. Για να προστατεύσετε τα δεδομένα σας από οποιοδήποτε ατύχημα ή εισβολή, μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε μια προσθήκη αντιγράφων ασφαλείας WordPress ώστε να δημιουργήσετε αυτόματα αντίγραφα και να τα αποθηκεύσετε με ασφάλεια σε απομακρυσμένη τοποθεσία. Μπορείτε επίσης να διαχειριστείτε τον ιστότοπό σας WordPress εν κινήσει με εφαρμογές για κινητά.

 

4. Δυνατότητα διαχείρισης διαφορετικών media

Το WordPress δεν περιορίζεται μόνο στη σύνταξη κειμένου. Έρχεται με ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα μεταφόρτωσης πολυμέσων για το χειρισμό αρχείων εικόνων, ήχου και βίντεο. Το WordPress υποστηρίζει ιστότοπους με δυνατότητα Embed, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να ενσωματώσετε βίντεο στο YouTube, φωτογραφίες Instagram, Tweets και ήχο Soundcloud απλώς επικολλώντας τη διεύθυνση URL στο πρόγραμμα επεξεργασίας αναρτήσεων του WordPress.

Ο ιστότοπος Variety.com χρησιμοποιεί επίσης το WordPress και η αρχική του σελίδα είναι γεμάτη με αντικείμενα όπως εικόνες background, σύντομα βίντεο κλιπ, τρέιλερ ταινιών, κινούμενα σχέδια, μουσικά κομμάτια και γκαλερί από κινηματογραφικές λήψεις και τηλεοπτικές εκπομπές. Είναι δύσκολο να βρεθεί ένα καλύτερο παράδειγμα από το Variety, καθώς κάθε άρθρο που γράφεται για το συγκεκριμένο online περιοδικό έχει να κάνει με τα μέσα ενημέρωσης.

 

5. Το λογισμικό είναι δωρεάν και ανοιχτού κώδικα

Το WordPress είναι δωρεάν στην χρήση και εγκατάσταση του και πρόκειται για μία πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα με παρουσία από το 2003. Αυτό σημαίνει ότι το WordPress έχει αναπτυχθεί από μια συλλογή συνεργατών. Τα έργα ανοιχτού κώδικα είναι συνήθως δωρεάν, με μεγάλες κοινότητες. Οι χρήστες συχνά συμμετέχουν σε αυτήν την κοινότητα ως δοκιμαστές beta ή απλοί υποστηρικτές. Παρόλο που το λογισμικό WordPress είναι δωρεάν, πιθανότατα θα καταλήξετε να επενδύσετε επιπλέον χρήματα καθώς το WordPress είναι αυτο-φιλοξενούμενο, επομένως απαιτείται φιλοξενία (hosting). Το κόστος αυτό μπορεί να ξεκινά από περίπου $3 ανά μήνα και να φτάσει μέχρι και μερικές εκατοντάδες ανά μήνα για όσους χρειάζονται απόλυτη ταχύτητα και απόδοση.

 

6. Κατάλληλο για κάθε είδος ιστοτόπου

To WordPress είναι ένα από τα πιο εύκολα περιβάλλοντα που μπορείς να εργαστείς και να αναπτύξεις εκεί πολλών ειδών ιστοσελίδες. Μία από τις κοινές παρανοήσεις σχετικά με το WordPress είναι ότι αφορά κυρίως τη δημιουργία blogs. Το WordPress όντως αναπτύχθηκε ως πλατφόρμα blogging, αλλά αυτό έχει αλλάξει δραστικά με τις διάφορες νέες κυκλοφορίες με τα χρόνια.

Η λίστα είναι ατελείωτη, αλλά ενδεικτικά παραθέτουμε το είδος των ιστοτόπων που μπορείτε να δημιουργήσετε με το WordPress:

 

 • Blogs
 • Εταιρικές Ιστοσελίδες
 • Πορτοφόλιο – Έργα
 • Forum
 • Ηλεκτρονικά Καταστήματα
 • eLearning ιστότοποι
 • Γκαλερί
 • Κατάλογοι επιχειρήσεων
 • Ιστότοποι Q&A όπως το Quora
 • Μη κερδοσκοπικοί ιστότοποι για τη συλλογή δωρεών
 • Βάσεις Wikis και γνώσεις
 • Ιστότοποι με επίκεντρο τα μέσα, όπως το YouTube
 • Ιστότοποι δημοπρασιών και κουπονιών

 

7. Επέκταση δυνατοτήτων

Πολύ σύντομα μετά την κατασκευή του ιστοτόπου σας ενδεχομένως συνειδητοποιείτε ότι κάτι νέο πρέπει να προστεθεί. Ίσως οι πελάτες σας ζητούν μια ενότητα συμμετοχής στον ιστότοπό σας ή ίσως συνειδητοποιήσατε ότι ένα μηνιαίο κουίζ είναι ένας πολύ καλός τρόπος ώστε να τους αλληλεπιδρούν οι πελάτες με την επιχείρησή σας. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, μια προσθήκη διορθώνει το πρόβλημα. Για παράδειγμα, υπάρχουν πολλές εξαιρετικές προσθήκες μελών που μετατρέπουν μέρος του ιστότοπού σας σε ενεργή κοινότητα. Μερικά από αυτά είναι δωρεάν, ενώ για άλλα υπάρχει extra κόστος.

 

>> Θέλεις να ξεκινήσεις να χτίζεις την ιστοσελίδα σου σε WordPress?

Επικοινώνησε σήμερα κιόλας μαζί μας και θα σου παρέχουμε τη βοήθεια που χρειάζεσαι!

Μοιράσου τις σκέψεις σου